Csikós tokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy tejföl
- 3 ek liszt
- 1 tk pirospaprika fűszer
- só
- bors
Elkészítése:
A húst csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát.
Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, és belerakjuk a húst, beletesszük a fokhagymát, és megfűszerezzük.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Néha megkevergetjük, és egy kevés vizet öntünk alá. Ha elfőtt a leve, a lisztből, a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.
Tipp:
Nokedlivel és savanyúsággal tálalom!
- Küldte: Klaudia Kovács
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »