Csikós tokány recept

Hozzávalók:
- 60-80 dkg sertéslapocka
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- kevés zsiradék
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só, ételízesítő, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- csípős Piros Arany, ízlés szerint
- 1 dl paradicsomlé
- 1,5 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymát felkockázva megpirítjuk bármilyen zsiradékon, majd megszórjuk a fűszerpaprikával. A húst kisujjnyi vastagságú és kb 2 cm hosszúságú csíkokra vágjuk és a hagymához adva kissé átsütjük. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel, Piros Arannyal ízesíthetjük még. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
Miután már puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt is és így puhára főzzük.
Rizzsel, tésztával, főtt krumplival tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »