Csikós tokány recept

Hozzávalók:
- 60-80 dkg sertéslapocka
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- kevés zsiradék
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só, ételízesítő, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- csípős Piros Arany, ízlés szerint
- 1 dl paradicsomlé
- 1,5 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymát felkockázva megpirítjuk bármilyen zsiradékon, majd megszórjuk a fűszerpaprikával. A húst kisujjnyi vastagságú és kb 2 cm hosszúságú csíkokra vágjuk és a hagymához adva kissé átsütjük. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel, Piros Arannyal ízesíthetjük még. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
Miután már puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt is és így puhára főzzük.
Rizzsel, tésztával, főtt krumplival tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »