Cigánypecsenye rósejbnivel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg karaj csont nélkül
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 ek étolaj
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek finomliszt
- só
Rósejbnihez:
- 1 kg burgonya
- 2 dl olaj a kisütéshez
- só
Elkészítése:
A húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom és hűtőbe teszem.
A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.
A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
A rósejbnihez a krumplit meghámozom, 3-4 mm vastag szeletekre vágom, és kevés forró olajban aranybarnára sütöm.
Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagymapéppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és mellé halmozom a sült krumplit.
Savanyúságot, salátát kínálok mellé.
Tipp:
A rosejbni gyerekkorom sült krumplija, még a hasábburgonya előtti időkből.
A cigánypecsenye rósejbnivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »