Cigánypecsenye másként recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- 1 nagyobb fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 lecsópaprika
- 1 ek balzsamecet
- kevés petrezselyemzöld (szárított is lehet)
- 1 kg krumpli
- só
- kevés őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A tarját vékonyra klopfoljuk, a szétnyomott fokhagymával és sóval jól bedörzsöljük, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
A szalonnát egyforma szeletekre vágjuk, kakastaréj formájúra beirdaljuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A zsírt külön edényben felfogjuk.
A hagymát apróra vágjuk. A bepácolt tarjaszeleteket a kisült zsír kisebb részén megsütjük. (Ezt megtehetjük lefóliázott tepsiben is, ha nagyobb mennyiséget készítünk, ezt a megoldást javaslom.)
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben feltesszük főni. A közben megsült tarjaszeleteket papírtörlőre szedjük, a munka további részében pihentetjük őket. Az előzőleg kisütött zsír nagyobbik részén és a tarja szaftján az apróra vágott hagymát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk ízlés szerint, majd a megfőtt, leszűrt, és szétnyomott megtört krumplival jól összeforgatjuk.
A serpenyőben, amiben előzőleg a szalonnát kisütöttük, nagyon kevés félretett zsíron a felkarikázott paprikát enyhén megsütjük, kicsit megsózzuk, majd kevés balzsamecettel megöntözzük. Kevés petrezselyemzölddel a sült paprikakarikákat megszórjuk.
A hagymás tört krumplival, a sült szalonnával, valamint a sült paprikával tálaljuk a tarjaszeleteket.
Az étel komplett ebéd, az ismert cigánypecsenye enyhe átdolgozásával, mégis egyszerű, a megszokottnál különlegesebb ízekkel kiegészítve.
A cigánypecsenye másként kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »