Hozzávalók:
Elkészítése:
A tarját vékonyra klopfoljuk, a szétnyomott fokhagymával és sóval jól bedörzsöljük, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
A szalonnát egyforma szeletekre vágjuk, kakastaréj formájúra beirdaljuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A zsírt külön edényben felfogjuk.
A hagymát apróra vágjuk. A bepácolt tarjaszeleteket a kisült zsír kisebb részén megsütjük. (Ezt megtehetjük lefóliázott tepsiben is, ha nagyobb mennyiséget készítünk, ezt a megoldást javaslom.)
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben feltesszük főni. A közben megsült tarjaszeleteket papírtörlőre szedjük, a munka további részében pihentetjük őket. Az előzőleg kisütött zsír nagyobbik részén és a tarja szaftján az apróra vágott hagymát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk ízlés szerint, majd a megfőtt, leszűrt, és szétnyomott megtört krumplival jól összeforgatjuk.
A serpenyőben, amiben előzőleg a szalonnát kisütöttük, nagyon kevés félretett zsíron a felkarikázott paprikát enyhén megsütjük, kicsit megsózzuk, majd kevés balzsamecettel megöntözzük. Kevés petrezselyemzölddel a sült paprikakarikákat megszórjuk.
A hagymás tört krumplival, a sült szalonnával, valamint a sült paprikával tálaljuk a tarjaszeleteket.
Az étel komplett ebéd, az ismert cigánypecsenye enyhe átdolgozásával, mégis egyszerű, a megszokottnál különlegesebb ízekkel kiegészítve.