Cigánypecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,2 kg sertéstarja (kb. 8 szelet)
- só
- 6 szelet füstölt szalonna
- fűszerpaprika
- 1 kg burgonya
Pác:
- 2 ek mustár
- só
- bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 fej fokhagyma
- 4-5 ek olaj
Elkészítése:
A tarját felszeleteljük ujjnyi vékonyságú szeletekre. (NEM SZABAD KLOPFOLNI!)
A páchoz a fokhagymát apróra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk.
A húsok mindkét oldalát megkenjük, és egy tálban egymásra pakoljuk, majd állni hagyjuk 1-2 órára.
A burgonyát ízlés szerint süssük ki olajban, vagy készítsük el tepsiben fűszerekkel megszórva (oregáno, majoránna, kakukkfű).
A szalonnát bőréig bevagdossuk, hogy szépen kakastaréj módjára szétnyíljon sütés közben. Egy serpenyőben szép pirosra kisütjük. A visszamaradt szalonnazsírt használjuk a hús hirtelen kisütéséhez, de csak közepes lángon. Kb. 5 perc kell oldalanként a húsnak.
A szalonnát picit megszórjuk fűszerpaprikával, és bőséges tálakat készítünk egy kis salátával körítve.
A cigánypecsenye kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


