Cigánypecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,2 kg sertéstarja (kb. 8 szelet)
- só
- 6 szelet füstölt szalonna
- fűszerpaprika
- 1 kg burgonya
Pác:
- 2 ek mustár
- só
- bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 fej fokhagyma
- 4-5 ek olaj
Elkészítése:
A tarját felszeleteljük ujjnyi vékonyságú szeletekre. (NEM SZABAD KLOPFOLNI!)
A páchoz a fokhagymát apróra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk.
A húsok mindkét oldalát megkenjük, és egy tálban egymásra pakoljuk, majd állni hagyjuk 1-2 órára.
A burgonyát ízlés szerint süssük ki olajban, vagy készítsük el tepsiben fűszerekkel megszórva (oregáno, majoránna, kakukkfű).
A szalonnát bőréig bevagdossuk, hogy szépen kakastaréj módjára szétnyíljon sütés közben. Egy serpenyőben szép pirosra kisütjük. A visszamaradt szalonnazsírt használjuk a hús hirtelen kisütéséhez, de csak közepes lángon. Kb. 5 perc kell oldalanként a húsnak.
A szalonnát picit megszórjuk fűszerpaprikával, és bőséges tálakat készítünk egy kis salátával körítve.
A cigánypecsenye kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »