Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cigánypecsenye recept

Cigánypecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéstarja
    • 2 nagyobb fej fokhagyma
    • só, ételízesítő, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
    • fokhagymagranulátum, mustár, pirosarany, étolaj
    • füstöltszalonna

    Elkészítése:

    A húst vékonyan kiklopfoljuk. Ízlés szerint az étolajhoz a fűszereket belekeverjük, így kapunk egy páclét. 1 komplett fej fokhagymát megpucolunk, és apróra beledaraboljuk a pácba. Mielőtt beletennénk a húst a páclébe, előtte kicsit sózzuk, és vékonyan megkenjük mustárral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Másnap a páclében kisütjük a húst. Közben ismét 1 komplett fej fokhagymát megpucolunk, fokhagyma nyomóval összenyomjuk, majd ha kisült a hús vékonyan még bekenjük vele. A szalonna tetejét bevagdaljuk és kisütjük, a hús tetejére tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk. Nagyon finom! Jó étvágyat!

    Tipp:

    A fűszerekhez azért nem írtam mennyiséget, mert így mindenki a saját szájíze alapján készítheti el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá