Bundáshús párolt zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- 45 dkg fagyasztott vegyes zöldség
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
- kevés víz
- 5 ek liszt
- 1 tk fokhagymapor
- 1 késhegynyi őrölt fehér bors
- só
- 15 dkg rizs
Elkészítése:
A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd a szélét beirdaljuk és besózzuk.
Eközben a tojásokat kevés vízzel és 1 ek tejjel felverjük, és a lisztet addig keverjük hozzá, míg sűrű nem lesz. A belekeverjük a borsot, a fokhagymaport és egy csipet sót.
Olajat forrósítunk, kb. 3 ujjnyit és a húsokat előbb lisztbe, majd a sűrű masszába mártjuk. Először fedő alatt, majd anélkül sütjük.
A serpenyőben vajat hevítünk, és a zöldségeket ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg ropogósan átsült nem lesz.
Tálaláskor párolt rizst kínálunk köretnek. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »