Brassói szűzpecsenye recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertés szűz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- só
- bors
- 1 kg burgonya hasábokra vágva
- 1 ek zsír
- kb 1,5 dl leves alaplé
Elkészítése:
A szalonnát csíkokra vágjuk és kisütjük egy serpenyőben, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a zsírt, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kisütött szalonnát, a csíkokra vágott húst. Állandó keverés mellett addig pirítjuk, amíg a hús kérget kap, majd borsot és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Felöntjük az alaplével és zsírjára sütjük.
A burgonyát olajban készre sütjük, majd ha kiszedtük és lecsepegtettük, hozzáadjuk a húshoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »