Brassói aprópecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg burgonya
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- kevés bazsalikom, vagy majoránna
- ízlés szerint piros arany
- paradicsom, és zöldpaprika karika
- 80 dkg sertéscomb, vagy lapocka, de lehet szárnyas is pl. pulykamell
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra, vagy apró kockákra vágjuk, kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd rákarikázzuk a vöröshagymát, ezzel tovább pároljuk a saját levében. Majd ezután sózzuk, felöntjük kevés vízzel, kb. 1-1,5 dl, hozzáadjuk a többi fűszert és fedő alatt puhára főzzük.
Arra figyeljünk, hogy jó sűrű legyen a szaftja. A burgonyát kisütjük és már tálalhatjuk is. Leginkább vegyes vágott csalamádé illik mellé savanyúságként.
Tipp:
Ha a burgonyát héjában előtte megfőzzük, mint a rakott burgonyához szoktuk, és úgy kockára vágva sütjük ki, természetesen már meghámozva, akkor sokkal laktatóbb lesz az étel. Díszithetjük apróra vágott petrezselyemmel a tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

