Brassói aprópecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5-2 kg burgonya
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- kevés bazsalikom, vagy majoránna
- ízlés szerint piros arany
- paradicsom, és zöldpaprika karika
- 80 dkg sertéscomb, vagy lapocka, de lehet szárnyas is pl. pulykamell
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra, vagy apró kockákra vágjuk, kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd rákarikázzuk a vöröshagymát, ezzel tovább pároljuk a saját levében. Majd ezután sózzuk, felöntjük kevés vízzel, kb. 1-1,5 dl, hozzáadjuk a többi fűszert és fedő alatt puhára főzzük.
Arra figyeljünk, hogy jó sűrű legyen a szaftja. A burgonyát kisütjük és már tálalhatjuk is. Leginkább vegyes vágott csalamádé illik mellé savanyúságként.
Tipp:
Ha a burgonyát héjában előtte megfőzzük, mint a rakott burgonyához szoktuk, és úgy kockára vágva sütjük ki, természetesen már meghámozva, akkor sokkal laktatóbb lesz az étel. Díszithetjük apróra vágott petrezselyemmel a tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »