Brassói aprópecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5-2 kg burgonya
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- kevés bazsalikom, vagy majoránna
- ízlés szerint piros arany
- paradicsom, és zöldpaprika karika
- 80 dkg sertéscomb, vagy lapocka, de lehet szárnyas is pl. pulykamell
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra, vagy apró kockákra vágjuk, kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd rákarikázzuk a vöröshagymát, ezzel tovább pároljuk a saját levében. Majd ezután sózzuk, felöntjük kevés vízzel, kb. 1-1,5 dl, hozzáadjuk a többi fűszert és fedő alatt puhára főzzük.
Arra figyeljünk, hogy jó sűrű legyen a szaftja. A burgonyát kisütjük és már tálalhatjuk is. Leginkább vegyes vágott csalamádé illik mellé savanyúságként.
Tipp:
Ha a burgonyát héjában előtte megfőzzük, mint a rakott burgonyához szoktuk, és úgy kockára vágva sütjük ki, természetesen már meghámozva, akkor sokkal laktatóbb lesz az étel. Díszithetjük apróra vágott petrezselyemmel a tálaláskor.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »