Brassói aprópecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- só
- bors
- delikát
- pici majoránna
- 40 dkg zöldborsó
- 2 kg burgonya
- olaj
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk (ha szeretjük a szalonnát benne hagyjuk, ha nem akkor kiszedjük). A szalonna zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, illetve fokhagymát, majd rádobjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Erős tűzön néhány perc alatt átforgatjuk, majd sóval, őrölt borssal, delikáttal, majoránnával fűszerezzük. Pici vízzel felengedjük, beletesszük a zöldpaprikát és fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldborsót sós vízben megpároljuk, majd a puha zsírjára lesütött húshoz adjuk. Forrón, a szögletes burgonyára halmozva tálaljuk.
A burgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, majd vagy olajban kisütjük, vagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal és sózzuk, borsozzuk, majd megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

