Brassói aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • bors
  • delikát
  • pici majoránna
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 kg burgonya
  • olaj

Elkészítése:

A szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk (ha szeretjük a szalonnát benne hagyjuk, ha nem akkor kiszedjük). A szalonna zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, illetve fokhagymát, majd rádobjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Erős tűzön néhány perc alatt átforgatjuk, majd sóval, őrölt borssal, delikáttal, majoránnával fűszerezzük. Pici vízzel felengedjük, beletesszük a zöldpaprikát és fedő alatt puhára pároljuk.

A zöldborsót sós vízben megpároljuk, majd a puha zsírjára lesütött húshoz adjuk. Forrón, a szögletes burgonyára halmozva tálaljuk.

A burgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, majd vagy olajban kisütjük, vagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal és sózzuk, borsozzuk, majd megsütjük.