Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk (ha szeretjük a szalonnát benne hagyjuk, ha nem akkor kiszedjük). A szalonna zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, illetve fokhagymát, majd rádobjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Erős tűzön néhány perc alatt átforgatjuk, majd sóval, őrölt borssal, delikáttal, majoránnával fűszerezzük. Pici vízzel felengedjük, beletesszük a zöldpaprikát és fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldborsót sós vízben megpároljuk, majd a puha zsírjára lesütött húshoz adjuk. Forrón, a szögletes burgonyára halmozva tálaljuk.
A burgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, majd vagy olajban kisütjük, vagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal és sózzuk, borsozzuk, majd megsütjük.