Brassói aprópecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1db paradicsom
- 1 tk. házi darált pritamin paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- majoránna
- piros fűszerpaprika
- 1,5 kg burgonya
Elkészítése:
A combot megmossuk, csíkokra vágjuk.
Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az olajon kisütjük, majd félre tesszük.
A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük,rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk,borsozzuk,egy csipet majoránnát is teszünk rá,majd a paradicsomot,darált paprikát,az apróra vágott fokhagymát, majd egy kis vizet öntünk rá és fedő alatt puhára sütjük.
Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk.
Amikor megsült,piros paprikával megszórjuk,a szalonna darabkákat belekeverjük.
Míg sült a húsunk,menet közben a burgonyát meghámozzuk,megmossuk,nagyobb kockákra vagdaljuk és forró olajban kisütjük.
Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük és tálaljuk.
Házilag eltelt savanyúsággal tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »