Borzas szelet gombás tésztával recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéscomb
- 30 dkg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. finomliszt
- só
- őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
Tetejére:
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- snidling
Körethez:
- 30 dkg gomba
- 30 dkg fodros kocka tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
A burgonyát lereszeljük, majd a liszttel, tojásokkal, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal összekeverjük.
A hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk, forró olajban kisütjük és tepsibe egymás mellé rakjuk.
A tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. A húst annyi időre forró sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.
A gombás tésztához a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, majd hozzárakjuk a felaprított gombát, hozzáöntünk egy kevés vizet és fűszerezzük.
Ezután belekeverjük a tejfölt, majd a sós vízben kifőzött tésztával összekeverjük és tálaljuk a hús mellé.
Igaz, hogy egy picit drágább étel, de ünnepnapokon megengedheti magának az ember!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »