Borzas szelet gombás tésztával recept
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéscomb
- 30 dkg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek. finomliszt
- só
- őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
Tetejére:
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- snidling
Körethez:
- 30 dkg gomba
- 30 dkg fodros kocka tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
A burgonyát lereszeljük, majd a liszttel, tojásokkal, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal összekeverjük.
A hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk, forró olajban kisütjük és tepsibe egymás mellé rakjuk.
A tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. A húst annyi időre forró sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.
A gombás tésztához a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, majd hozzárakjuk a felaprított gombát, hozzáöntünk egy kevés vizet és fűszerezzük.
Ezután belekeverjük a tejfölt, majd a sós vízben kifőzött tésztával összekeverjük és tálaljuk a hús mellé.
Igaz, hogy egy picit drágább étel, de ünnepnapokon megengedheti magának az ember!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

