Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsos tokány recept

Borsos tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb (marhahúsból is lehet, akkor lábszár, vagy felsál)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1/2 dl olaj (vagy más zsiradék)
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 tk őrölt bors
    • 1 ek mustár
    • 1 tv paprika (ha szereted a csípőset, lehet hegyes erős is)
    • 1 pohár tejföl
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a vékony csíkokra (tokányosra) vágott húst, és nagy lángon kevergetve pár perc alatt kifehérítjük. Ekkor rátesszük az ételízesítőt és a borsot, valamint rákarikázzuk a paprikát. Jól elkeverjük, és kis lángon lefedve pároljuk.

    Ha elfő a saját leve, annyi vízzel pótoljuk, hogy egy kicsit mindig ellepje. (Ínyencek tehetnek alá 1/2 dl száraz fehér bort.) Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a mustárt, és készre főzzük. Közben kóstoljuk meg, ha nem elég sós, sózzuk. A végén pedig hozzátesszük a tejfölt, összefőzzük, és kész.

    Széles metélttel (szerintem ezzel a legjobb), vagy más kifőtt tésztával tálaljuk.

    Tipp:

    A tejföl előtt szoktam beletenni egy mk cukrot, hogy harmonizálja az ízeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá