Borsós tokány recept

Hozzávalók:
Az elősütéshez:
- 60 kg sertés rövidkaraj (vagy comb)
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 15 dkg finomliszt
- bors
- só
A főzéshez:
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 2 ek finomliszt
- 2 kk fűszerpaprika
- 100 g sűrített paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g zöldborsó (üveges)
- 1 dl víz
- bors
- só
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mindkét oldalát (1-1 perc) magas lángon.
Az olajat, amiben sütöttük a húst, beletesszük egy közepes nagyságú edénybe, kipótoljuk további fél dl olajjal, 2 púpozott ek lisztet teszünk bele, majd zsemle barnára pirítjuk, végül belenyomjuk a 4 gerezd fokhagymát és további fél percig pirítjuk.
Lehúzzuk a lángról (máskülönben keserű lesz), 2 kk pirospaprikát és a sűrített paradicsomot hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 1 dl vizet, illetve a zöldborsót a levével együtt. Elkeverjük, és beletesszük az elősütött húst.
Időszakos kevergetés mellett addig főzzük, míg a hús megpuhul, közben vízzel lehet pótolni, ha nagyon elpárologna. Érdemes fedőt használni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »