Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bőrös malacsült recept

Bőrös malacsült
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 vagy 2 bőrös malachús (lehet karaj, comb, vagy tarja)
    • 1 doboz sör
    • nagy szemű só
    • majoránna
    • füstölt szalonna
    • fokhagyma
    • kevés zsír

    Elkészítése:

    A malachús bőrét beirdaljuk. Sóval és majoránnával bedörzsöljük. A szalonnát akár kockázva, vagy csíkokban a beirdalt bőr közé tesszük. Ugyanezt tesszük a fokhagymával is.

    Néhány kanálnyi zsírral megkenjük, locsoljuk meg sörrel, majd tepsibe, vagy római tálba tesszük. (A római tálat előtte 1 nappal vízbe kell áztatni!)

    Előmelegített sütőben kezdjük sütni, magas hőfokon, majd 20 perc után visszavesszük, és kb. 170-180 fokon sütjük tovább.

    Érdemes időnként a hozzáöntött sörrel locsolgatni. Ha már puhának érezzük a húst, vegyük le a fóliát a tepsiről, vagy a római tál fedőjét, és pirítsuk meg a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá