Borított sertésborda recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli karaj
- só
- őrölt bors
- kevés olaj a sütéshez
A borító raguhoz:
- 3 ek tejföl
- 100 g előfőzött csirkemáj
- 150 g reszelt trappista, vagy más keményebb sajt
- 1 szikkadt zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- apróra vágott petrezselyem
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Kevés olajon, vagy grillserpenyőben minden szeletet megsütünk. A megsült szeleteket papírtörlőre szedjük.
Ugyanabban a serpenyőben a megmaradt zsiradékon a tejfölt összekeverjük az elkapart csirkemájjal, majd hozzádaraboljuk az előzőleg beáztatott zsemlét, a petrezselyemzöldet, a borsot, a tojást, majd a reszelt sajt felét.
Lehúzzuk a tűzről, majd addig keverjük, míg csomómentes keveréket nem kapunk. Az előzőleg megsült húsok tetejére halmozzuk.
A maradék sajttal megszórva sütőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt készre sül.
Mivel a hús, és a tetején lévő ragu is előzőleg meg lett sütve, csak pár perc kell, hogy elkészüljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »