Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borban párolt mustáros karajszeletek, baconos ceruza babbal és sült hagymával recept

Borban párolt mustáros karajszeletek, baconos ceruza babbal és sült hagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
    • 5-6 fej vöröshagyma
    • 2-3 evőkanál mustár
    • őrölt fekete bors
    • 1 dl fehér bor / én muskotályost használtam /
    • étolaj
    • teljes kiőrlésű liszt
    • 1 kg ceruza bab
    • 1 cs szeletelt bacon

    Elkészítése:

    A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk, 6-8 percre sós forrásban lévő vízbe dobjuk majd jéghideg vízbe szedjük.

    Ha a bab kéz melegre hűlt 7-8 db babot összefogva 1-2 szelet baconba csavarjuk és tepsibe vagy sütőrácsra téve sütőben vagy grillen megsütjük.

    A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.

    Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

    A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk egy evőkanál mustárt majd, egy kevés vizet és 1 dl bort öntünk rá. Visszatesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.

    Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.

    Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük, a hússal és a baconos babbal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá