Borban párolt mustáros karajszeletek, baconos ceruza babbal és sült hagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Borban párolt mustáros karajszeletek, baconos ceruza babbal és sült hagymával

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl fehér bor / én muskotályost használtam /
  • étolaj
  • teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kg ceruza bab
  • 1 cs szeletelt bacon

Elkészítése:

A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk, 6-8 percre sós forrásban lévő vízbe dobjuk majd jéghideg vízbe szedjük.

Ha a bab kéz melegre hűlt 7-8 db babot összefogva 1-2 szelet baconba csavarjuk és tepsibe vagy sütőrácsra téve sütőben vagy grillen megsütjük.

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.

Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk egy evőkanál mustárt majd, egy kevés vizet és 1 dl bort öntünk rá. Visszatesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.

Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.

Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük, a hússal és a baconos babbal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!