Bográcsos toroskáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej kovászolt káposzta (kb 2 kg) vagy ugyanennyi szálas savanyú káposzta,
- 2,5 kg fejhús vagy ízlés szerint csülök, köröm, comb, farok, lapocka vegyesen
- 1 kg hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1/2 kg paradicsom
- 1/2 kg zöldpaprika
- kevés füstölt szalonna vagy zsír
- só
- bors
- köménymag
- csombor (borsikafű)
- kevés kakukkfű
- néhány babérlevél
Elkészítése:
A hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát kés lapjával szétnyomjuk.
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A tepertődarabokat kiszedjük, majd a hagymát és a fokhagymát a zsíron kicsit megpirítjuk. A köménymaggal kicsit továbbpirítjuk, majd hozzáadjuk a közben feldarabolt húst, a csontosabbakat a legaljára téve. Ha nem szeretitek a csontos húsokat, lehet csak lapockát, dagadót használni helyette. Enyhén megsózzuk.
Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Csípős paprikát is adhatunk hozzá.
Mikor a csontokról kezd lefőni a hús, beletesszük a csíkozott zöldpaprikát, a csombort, kevés kakukkfüvet, a kovászolt vagy savanyított káposztát, amit ha túl savanyúnak tűnik, előtte átmostunk. Őrölt pirospaprikát és borsot most adunk hozzá és ha felforrt megkóstoljuk. Ha szükséges fűszerezünk még rajta.
A csomborral óvatosan bánjunk, mert erőteljes fűszer, de minden káposztás ételhez kitűnő, egyben kompenzálja a káposzta puffasztó hatását.
Tejföllel tálaljuk és meghinthetjük tetejét a tepertődarabokkal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »