Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Betyártokány recept

Betyártokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéslapocka
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 30 dkg gomba
    • 1,5 dl sör
    • 2 vöröshagyma
    • 10 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • ízlés szerint petrezselyem
    • 1 tk kakukkfű
    • só, bors

    Elkészítése:

    A szalonnát kisütjük, majd félretesszük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra szeletelt húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sört. Kis lángon addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.

    A végén hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk.

    A főzőtejszínből és a tejfölből habarást készítünk, majd besűrítjük vele az élet. A legvégén meghintjük petrezselyem zölddel és forralunk rajta egyet.

    Nokedlivel tálaljuk.

    Tipp:

    Én a nokedlit teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem. Így a legfinomabb, ráadásul sokkal egészségesebb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá