Betyártokány recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg gomba
- 1,5 dl sör
- 2 vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- ízlés szerint petrezselyem
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
Elkészítése:
A szalonnát kisütjük, majd félretesszük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra szeletelt húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sört. Kis lángon addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
A végén hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk.
A főzőtejszínből és a tejfölből habarást készítünk, majd besűrítjük vele az élet. A legvégén meghintjük petrezselyem zölddel és forralunk rajta egyet.
Nokedlivel tálaljuk.
Tipp:
Én a nokedlit teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem. Így a legfinomabb, ráadásul sokkal egészségesebb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »