Betyártokány recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg gomba
- 1,5 dl sör
- 2 vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- ízlés szerint petrezselyem
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
Elkészítése:
A szalonnát kisütjük, majd félretesszük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra szeletelt húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sört. Kis lángon addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
A végén hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk.
A főzőtejszínből és a tejfölből habarást készítünk, majd besűrítjük vele az élet. A legvégén meghintjük petrezselyem zölddel és forralunk rajta egyet.
Nokedlivel tálaljuk.
Tipp:
Én a nokedlit teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem. Így a legfinomabb, ráadásul sokkal egészségesebb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »