Betyártokány recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg gomba
- 1,5 dl sör
- 2 vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- ízlés szerint petrezselyem
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
Elkészítése:
A szalonnát kisütjük, majd félretesszük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra szeletelt húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sört. Kis lángon addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
A végén hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk.
A főzőtejszínből és a tejfölből habarást készítünk, majd besűrítjük vele az élet. A legvégén meghintjük petrezselyem zölddel és forralunk rajta egyet.
Nokedlivel tálaljuk.
Tipp:
Én a nokedlit teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem. Így a legfinomabb, ráadásul sokkal egészségesebb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »