Betyártokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 1,5 dl sör
  • 2 vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 1 tk kakukkfű
  • só, bors

Elkészítése:

A szalonnát kisütjük, majd félretesszük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra szeletelt húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sört. Kis lángon addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.

A végén hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk.

A főzőtejszínből és a tejfölből habarást készítünk, majd besűrítjük vele az élet. A legvégén meghintjük petrezselyem zölddel és forralunk rajta egyet.

Nokedlivel tálaljuk.

Tipp:

Én a nokedlit teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem. Így a legfinomabb, ráadásul sokkal egészségesebb.