Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Berkenye babgulyás recept

Berkenye babgulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4-5 fej vöröshagyma
    • 1-1,2 kg bab
    • 80 dkg kockára vágott marhahús
    • 80 dkg kockára vágott sertéscomb vagy lapocka
    • sertésoldalas
    • füstölt oldalas vagy kolozsvári szalonna (kockára vágva)
    • 3-4 dl vörösbor
    • 3-4 sárgarépa
    • 2-3 fehérrépa
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 5-6 babérlevél
    • bors
    • ételízesítő
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A babot előző este áztassuk be.

    A vöröshagymát és a szalonnákat kockára vágjuk. A szalonnát elkezdjük pirítani, amikor kisült belőle a zsír (szalonnát mi ki szoktuk szedni belőle), rátesszük a hagymát, és megpároljuk. Azután rádobjuk a kockára vágott marhahúst, és azt is elkezdjük pirítani.

    Amikor egyenletesen megpirult minden része, felöntjük vízzel, megszórjuk bőven pirospaprikával, sóval és borssal. Fél órán át pároljuk, majd felöntjük a borral.

    Amikor a marha félig megpuhult, hozzáadjuk a többi hozzávalót. A répákat érdemes karikára vágni. Addig főzzük, amíg minden puha nem lesz.

    Aki szereti, rakhat bele csipetkét a végén.

    Tipp:

    A mennyiségek egy nagyobb bográcshoz valók, egy nagyobb baráti társasághoz. Ha otthon készül lábosban, értelemszerűen arányosan kell elosztani a mennyiségeket. Ez a recept nagyon tartalmas, tele van hússal, de ettől lesz igazán ízletes a végeredmény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá