Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot előző este áztassuk be.
A vöröshagymát és a szalonnákat kockára vágjuk. A szalonnát elkezdjük pirítani, amikor kisült belőle a zsír (szalonnát mi ki szoktuk szedni belőle), rátesszük a hagymát, és megpároljuk. Azután rádobjuk a kockára vágott marhahúst, és azt is elkezdjük pirítani.
Amikor egyenletesen megpirult minden része, felöntjük vízzel, megszórjuk bőven pirospaprikával, sóval és borssal. Fél órán át pároljuk, majd felöntjük a borral.
Amikor a marha félig megpuhult, hozzáadjuk a többi hozzávalót. A répákat érdemes karikára vágni. Addig főzzük, amíg minden puha nem lesz.
Aki szereti, rakhat bele csipetkét a végén.
A mennyiségek egy nagyobb bográcshoz valók, egy nagyobb baráti társasághoz. Ha otthon készül lábosban, értelemszerűen arányosan kell elosztani a mennyiségeket. Ez a recept nagyon tartalmas, tele van hússal, de ettől lesz igazán ízletes a végeredmény.