Bazsalikomos húsgolyók gombamártással recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek rizsolaj (vagy étolaj)
Gombamártás hozzávalói:
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 1 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 2 tk kukoricaliszt
Elkészítése:
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk fel apróra.
A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a bazsalikomot, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Gyúrjuk alaposan össze, és ha szükséges fűszerezzünk utána.
Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és összegyúrás közben annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Ezután az összegyúrt masszából, vizes kézzel, formázzunk kisebb golyókat.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, és tegyük bele a húsgolyókat, majd a lángot mérsékelve, süssük szép pirosra. Ezután a megsült golyókat szedjük ki az olajból, és tegyük félre.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint.
A húsgolyók sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, majd öntsük fel a borral. Ezután tegyük bele az előzőleg pirosra sütött húsgolyókat, és félig lefedve, főzzük pár percig.
A főzőtejszínt keverjük simára a kukoricaliszttel, majd öntsük rá a gombás húsgolyókra. Ezután óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
Közben ízlés szerint készítsük el a köretet is. Én spagetti tésztát főztem ki, de ízlés szerint rizzsel, esetleg krumplipürével is tálalhatjuk.
Tálaláskor halmozzuk a kifőtt tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá a húsgolyókat a gombamártással, és úgy kínáljuk.
A bazsalikomos húsgolyók gombamártással kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »