Balkán szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 5-6 darab sertéskaraj
- 4-5 paradicsom
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kanál tejföl vagy joghurt
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymákat kockára vágom, a paradicsomokat is kisebb darabokra (én nem szoktam leszedni a héját). Elkezdem párolni a hagymát, majd amikor üvegesre párolódott, hozzáteszem a paradicsomot, és a fokhagymát.
Amikor kicsit összeesett, feljebb veszem a lángot és hozzáteszem az enyhén kiklopfolt, sózott, megborsozott sertéskarajt.
Ha mindkét oldala kifehéredett, felöntöm egy pohár vízzel (főzés közben, ha szükséges, mindig kicsi adag vizet teszek hozzá) és szükség szerint sózom, borsozom. Ha megpuhult a hús, hozzáteszem a tejfölt.
Én rizzsel szoktam tálalni, az illik hozzá a leginkább.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.