Bakonyi sertéstokány recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
- 70 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dl száraz vörösbor
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 kk borsikafű
- 1 ek finomliszt
- 1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
- 3 dl tejszín
- só
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra (tokányra) vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, vagy lereszeljük, és a zsiradékon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk borsikafűvel, sózzuk, aláöntjük a bort, és a hús puhulásáig fedő alatt főzzük.
Beletesszük a felaprított gombát, és addig pirítjuk, míg a saját leve elfő. Ekkor megszórjuk finomliszttel, pár percig kevergetve pirítjuk, majd félrehúzzuk, és beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet.
A végén belekeverjük a tejszínt, és összeforraljuk.
Párolt rizzsel, galuskával, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

