Bakonyi sertésszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1.5 kg sertéskaraj
- 70 dkg gomba
- 2 vöröshagyma
- 5 dkg bacon
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk borsikafű
- 2 ek finomliszt
- 2 kk pirospaprika
- 1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
- 1 pohár tejföl
- 2 tk ételízesítő
- só
- 3 ek rétesliszt
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
A húst kicsontozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük.
A vöröshagymát és a bacont kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Beletesszük a felaprított gombát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, sóval, ételízesítővel, és sűrűn kevergetve addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül.
Ekkor megszórjuk finomliszttel, pár percig kevergetve pirítjuk, majd félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát és a felaprított petrezselyemzöldet.
Jól elkeverjük, felöntjük kb. 6-8 dl vízzel, simára keverjük, majd tűz felett állandó keverés mellett besűrítjük. A végén belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a hússzeleteket megforgatjuk réteslisztben, és mindkét oldalát megsütjük. Galuskával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »