Bakonyi sertésszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertéskaraj
  • 70 dkg gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 5 dkg bacon
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk borsikafű
  • 2 ek finomliszt
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tk ételízesítő
  • 3 ek rétesliszt
  • 1 dl étolaj

Elkészítése:

A húst kicsontozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük.

A vöröshagymát és a bacont kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Beletesszük a felaprított gombát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, sóval, ételízesítővel, és sűrűn kevergetve addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül.

Ekkor megszórjuk finomliszttel, pár percig kevergetve pirítjuk, majd félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát és a felaprított petrezselyemzöldet.

Jól elkeverjük, felöntjük kb. 6-8 dl vízzel, simára keverjük, majd tűz felett állandó keverés mellett besűrítjük. A végén belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.

Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a hússzeleteket megforgatjuk réteslisztben, és mindkét oldalát megsütjük. Galuskával tálaljuk.