Bakonyi sertésszelet recept

Étel neve:
Hozzávalók:
- 8 db sertésszelet
- 30 dkg gomba
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- fél deci olaj vagy zsír
- 20 dkg szalonna
- 3 evőkanál liszt a húshoz és egy kávéskanál a habaráshoz
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A felszeletelt húsokat, megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban arany barnára sütjük úgy, hogy előtte belisztezzük a húsokat.
Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát.
A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát és szép pörcösre sütjük.
Ha elkészült belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát, zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát.
Összekeverjük. Kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást.
A tejfölt egy kávéskanálnyi liszttel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, s köretként galuskát adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »