Bakonyi sertésborda recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- csont nélküli karaj
- 30 dkg gomba
- 20 dkg szalonna vagy házi sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só
- bors
- 1 kanál étkezési keményítő
- piros őrölt paprika
- olaj
- 1 pohár tejföl
- 1 kanál étkezési keményitő
Elkészítése:
A húsokat kiklopfoltam, sóztam borsoztam, majd lisztbe forgattam és kevés olajban kisütöttem. A sonkát apró kockákra vágtam kisütöttem, hozzáadtam a kockára vágott hagymát, amit üvegesre pároltam, majd jött a paradicsom és paprika, ami szintén kis kockára volt vágva.
Hozzáadtam a szeletelt gombát is valamint a piros paprikát 1 deci vizet tettem rá beleraktam a hús szeleteket és még 10 percig kis fokozaton főztem, majd a tejföllel és az étkezési keményítővel behabartam. Nokedlival tálaltam.
Nagyon finom étel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.