Bakonyi sertésborda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- csont nélküli karaj
- 30 dkg gomba
- 20 dkg szalonna vagy házi sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só
- bors
- 1 kanál étkezési keményítő
- piros őrölt paprika
- olaj
- 1 pohár tejföl
- 1 kanál étkezési keményitő
Elkészítése:
A húsokat kiklopfoltam, sóztam borsoztam, majd lisztbe forgattam és kevés olajban kisütöttem. A sonkát apró kockákra vágtam kisütöttem, hozzáadtam a kockára vágott hagymát, amit üvegesre pároltam, majd jött a paradicsom és paprika, ami szintén kis kockára volt vágva.
Hozzáadtam a szeletelt gombát is valamint a piros paprikát 1 deci vizet tettem rá beleraktam a hús szeleteket és még 10 percig kis fokozaton főztem, majd a tejföllel és az étkezési keményítővel behabartam. Nokedlival tálaltam.
Nagyon finom étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »