Bakonyi sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • csont nélküli karaj
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg szalonna vagy házi sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • bors
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • piros őrölt paprika
  • olaj
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kanál étkezési keményitő

Elkészítése:

A húsokat kiklopfoltam, sóztam borsoztam, majd lisztbe forgattam és kevés olajban kisütöttem. A sonkát apró kockákra vágtam kisütöttem, hozzáadtam a kockára vágott hagymát, amit üvegesre pároltam, majd jött a paradicsom és paprika, ami szintén kis kockára volt vágva.

Hozzáadtam a szeletelt gombát is valamint a piros paprikát 1 deci vizet tettem rá beleraktam a hús szeleteket és még 10 percig kis fokozaton főztem, majd a tejföllel és az étkezési keményítővel behabartam. Nokedlival tálaltam.

Nagyon finom étel.