Bakonyi sertésborda recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 kicsontozott karajszelet
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 zöldpaprika
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 kiskanál liszt
- só
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. A paprikát mellédobjuk, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, nagy kockákra vágott gombát. Megsózzuk, és puhára pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és vajas galuskával kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.