Bakonyi sertésborda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 kicsontozott karajszelet
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 zöldpaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika

Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. A paprikát mellédobjuk, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, nagy kockákra vágott gombát. Megsózzuk, és puhára pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és vajas galuskával kínáljuk.