Bácskai vagdalt hús recept

Hozzávalók:
A húspogácsához:
- 50 dkg sertéshús
- 25 dkg főtt burgonya
- 1 evőkanál búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- só
- őrölt bors
A mártáshoz:
- 2 evőkanál olaj
- 2 nagy fej reszelt vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 3 evőkanál rizs
- só
- 1 evőkanál pirospaprika
A tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a két fej hagymát, a pirospaprikával meghintjük, a paradicsomot meg a zöldpaprikát beledobjuk, és felforraljuk. A darált húst az áttört burgonyával, búzadarával, hagymával, sóval, borssal meg a tojással összegyúrjuk. Ebből a masszából kis gombócokat formálunk, a fűszeres pörköltlébe, egymás mellé ültetjük, közé szórjuk a rizst, és egy kevés vízzel lassú tűzön fél óráig pároljuk. Időnként sütőlapáttal ellenőrizzük, hogy a rizs vagy a pogácsák nem kapnak-e oda. A sajtot külön edényben tálaljuk, hogy ki-ki saját ízlése szerint szórhassa meg vele a bácskai vagdalt húst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »