Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bácskai rizses hús recept

Bácskai rizses hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 25 dkg rizs
    • fél üveg lecsó
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • őrölt bors
    • kevés olaj vagy zsír

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk. Beletesszük a 2×2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát, és fehéredésig pirítjuk.

    Felöntjük lecsóval, (vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot) őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát adunk hozzá. Pörköltet készítünk.

    A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz. Összekeverve kicsit összefőzzük. Vigyázzunk ne főzzük túl!

    Apróra vágott petrezselyem zöldet is tehetünk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá