Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-sajtos sertéskaraj (hústorta) recept

Baconos-sajtos sertéskaraj (hústorta)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10-12 szelet sertéskaraj
    • 300 g bacon
    • 40-45 dkg trappista sajt
    • liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors

    Elkészítése:

    A sertéskarajokat kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy tányérba lisztet, egy másikba a 3 tojást tesszük és felverjük. Ugyanúgy járunk el a karajokkal, mintha paníroznánk őket, kivéve, hogy zsemlemorzsába nem forgatjuk őket.

    Egy kerek üvegedény alját körberakjuk a baconnel, ráteszünk 3-4 lisztbe és tojásba forgatott karajszeletet. Ennek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd erre is bacont teszünk. Amíg el nem fogy a karaj és a többi hozzávaló, a rétegezést ismételjük. Úgy csináljuk, hogy a tetején végül egy réteg sajt, és egy réteg bacon legyen.

    Az előmelegített sütőben 180-190 fokon 70 percig sütjük lefedve (víz és olaj nem kell alá), majd levesszük az alufóliát, és a tetejét megpirítjuk.

    Tipp:

    Krumplipüré illik a legjobban hozzá, valamint amerikai káposztasaláta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá