Baconos-sajtos sertéskaraj (hústorta) recept
Hozzávalók:
- 10-12 szelet sertéskaraj
- 300 g bacon
- 40-45 dkg trappista sajt
- liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
Elkészítése:
A sertéskarajokat kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy tányérba lisztet, egy másikba a 3 tojást tesszük és felverjük. Ugyanúgy járunk el a karajokkal, mintha paníroznánk őket, kivéve, hogy zsemlemorzsába nem forgatjuk őket.
Egy kerek üvegedény alját körberakjuk a baconnel, ráteszünk 3-4 lisztbe és tojásba forgatott karajszeletet. Ennek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd erre is bacont teszünk. Amíg el nem fogy a karaj és a többi hozzávaló, a rétegezést ismételjük. Úgy csináljuk, hogy a tetején végül egy réteg sajt, és egy réteg bacon legyen.
Az előmelegített sütőben 180-190 fokon 70 percig sütjük lefedve (víz és olaj nem kell alá), majd levesszük az alufóliát, és a tetejét megpirítjuk.
Tipp:
Krumplipüré illik a legjobban hozzá, valamint amerikai káposztasaláta.