Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconben sült sertésszűz recept

Baconben sült sertésszűz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 sertésszűz (kb. 50-60 dkg)
    • 10 szelet bacon szalonna
    • 4 gerezd fokhagyma
    • frissen őrölt színes bors

    Elkészítése:

    A húst megmosom, lehártyázom és kétfelé vágom.

    Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek, és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával.

    5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem, és alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm.

    Ha a hús kellően megpuhult, eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra piruljon.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá