Baconbe göngyölt máj recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg sertés máj
- 1/2 kg vékonyra vágott bacon (vagy császárszalonna)
Elkészítése:
A májat megmossuk, és a párokat kettévágjuk. A bacont rátekerjük a májra. Nem baj, ha nem fedi teljesen. Fűszerezni nem kell, mivel a bacon izét fogja átvenni a máj. Ha császárszalonnával csináljuk, akkor fogpiszkálóval kell átszúrni, hogy a szalonna ne csússzon le a májról. Egy tepsibe olajat és egy kis vizet öntünk és a göngyölt májakat beletesszük, alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe (180′) kb. 30-35 perc és tálalható. Köretnek majdnem minden megfelel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.