Baconbe csavart szűzpecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy szűzpecsenye
- 6 szelet bacon
- só,bors
- kakukkfű
- 2 csipetnyi grill fűszerkeverék
- egy ek olaj
- diónyi vaj
- 1 dl Tokaji Furmint
Elkészítése:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, tenyérgyökkel megnyomkodjuk.
Fűszerezzük sóval (csak kevés kell mert a bacon sós), borssal, és egy kis grill fűszerkeverékkel.
Körbe tekerjük a szeleteteket baconnel.
Az olajat felhevítjük a serpenyőben majd belerakjuk a szeleteket,beletesszük a vajat is és 2-3 percig sütjük a húst (ameddig szép színt kap), majd megfordítjuk, kb.2 percnyi sütés után felengedjük a Tokajival, belerakjuk a kakukkfűágat és fedő alatt pároljuk 6-8 percig, 1-2 alkalommal a zafttal meglocsoljuk.
Lefedjük és egy kis pihentetés után tálalható.
Finom újkrumplival, de akár csak salátával is kínálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









