Baconbe csavart szűzpecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy szűzpecsenye
- 6 szelet bacon
- só,bors
- kakukkfű
- 2 csipetnyi grill fűszerkeverék
- egy ek olaj
- diónyi vaj
- 1 dl Tokaji Furmint
Elkészítése:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, tenyérgyökkel megnyomkodjuk.
Fűszerezzük sóval (csak kevés kell mert a bacon sós), borssal, és egy kis grill fűszerkeverékkel.
Körbe tekerjük a szeleteteket baconnel.
Az olajat felhevítjük a serpenyőben majd belerakjuk a szeleteket,beletesszük a vajat is és 2-3 percig sütjük a húst (ameddig szép színt kap), majd megfordítjuk, kb.2 percnyi sütés után felengedjük a Tokajival, belerakjuk a kakukkfűágat és fedő alatt pároljuk 6-8 percig, 1-2 alkalommal a zafttal meglocsoljuk.
Lefedjük és egy kis pihentetés után tálalható.
Finom újkrumplival, de akár csak salátával is kínálható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »