Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos káposzta füstölt csülökkel recept

Babos káposzta füstölt csülökkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 füstölt csülök
    • 50 dkg apró fehér bab (gyöngybab)
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 ek zsír
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 babérlevél
    • őrölt bors
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 kk bosikafű
    • 2 marék árpagyöngy (gersli)

    Elkészítése:

    A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.

    A csülköt a bőrével együtt felkockázzuk.

    A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát egy kuktában zsíron megdinszteljük, majd rádobjuk a kockára vágott csülköt, és pár percig erős tűzön pirítjuk.

    Beleöntjük a bort, megszórjuk pirospaprikával, őrölt köménnyel, borsikafűvel, ízlés szerint borsozzuk. Hozzáadjuk a babot, amiről előzőleg leöntöttük az áztató vizet, beledobjuk a babérlevelet.

    Beleszórjuk az árpagyöngyöt, elkeverjük, felöntjük vízzel, épp hogy ellepje. Szükség szerint sózzuk, csak óvatosan, mert a füstölt csülök és a káposzta is sós.

    Lefedjük a kuktát, és 1 órát “fütyültetjük”. A káposztát ízlés szerint kinyomkodjuk, vagy átöblítjük, és deszkára borítva keresztbe vágjuk a szálakat.

    Ha már kinyitható a kukta, a káposztát is belerakjuk, újból lezárjuk, és még 10 percet “fütyültetjük”.

    Ha elkészült, tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá