Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.
A csülköt a bőrével együtt felkockázzuk.
A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát egy kuktában zsíron megdinszteljük, majd rádobjuk a kockára vágott csülköt, és pár percig erős tűzön pirítjuk.
Beleöntjük a bort, megszórjuk pirospaprikával, őrölt köménnyel, borsikafűvel, ízlés szerint borsozzuk. Hozzáadjuk a babot, amiről előzőleg leöntöttük az áztató vizet, beledobjuk a babérlevelet.
Beleszórjuk az árpagyöngyöt, elkeverjük, felöntjük vízzel, épp hogy ellepje. Szükség szerint sózzuk, csak óvatosan, mert a füstölt csülök és a káposzta is sós.
Lefedjük a kuktát, és 1 órát “fütyültetjük”. A káposztát ízlés szerint kinyomkodjuk, vagy átöblítjük, és deszkára borítva keresztbe vágjuk a szálakat.
Ha már kinyitható a kukta, a káposztát is belerakjuk, újból lezárjuk, és még 10 percet “fütyültetjük”.
Ha elkészült, tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.