Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bábeli (hús)torony recept

Bábeli (hús)torony
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 12 közepesen vastag szelet sertéstarja
    • 12 vékonyabb szelet sertéskaraj, vagy csirke/pulyka mellfilé
    • 12 szelet föstölt sajt
    • 12 szelet kolozsvári szalonna
    • 12 szelet paradicsom
    • 12 szelet kaliforniai paprika
    • 12 szelet vöröshagyma
    • 12 db barna csiperkegomba
    • 12 tk tejföl
    • 12 db kínai bambusznyárs (vagy kihegyezett hurkapálca)
    • 6-7 ek olivaolaj
    • 1 tasak grill fűszerkeverék
    • őrölt bors

    Körethez:

    • 2 kg közepes nagyságú burgonya
    • 1 tk só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A tarja és a baromfihús szeletek mindkét oldalát megszórjuk a grill fűszerkeverékkel és egy serpenyőben az olíva olajban oldalanként pár perc alatt enyhén pirosra elősütjük és félretesszük.

    A serpenyőből megmaradt olajat egy magasabb peremű tepsi aljára locsoljuk és egyenletesen eloszlatjuk benne.

    Az elősütött tarját beletesszük a tepsibe és gusztán sorba tesszük, majd a többi hozzávalóval gondosan feltornyozzuk.

    Jómagam ebben a sorrendben készítettem: tarja, füstölt szalonna, vöröshagyma, kaliforniai paprik, másik hússzelet, paradicsom, füstölt sajt, végül gomba

    Az így feltornyozott adagok közepébe beleszúrjuk a bambusznyársakat, amik majd tartják, hogy sütéskor el ne dőljenek.

    Ha kevésnek tűnik az olaj mennyisége a tepsi alján, meglocsoljuk még egy kevés olíva olajjal, a tetejét sózzuk és borsozzuk.

    Előmelegített sütőbe téve 180 fokon (közepes lángon) sütjük kb. 1 órán át, majd kivesszük a sütőből és minden gombafej tetejére rácsorgatunk egy teáskanál kikevert tejfölt.

    Feltekerjük a hőfokot 200 fokra (ill. magas lángra) és még 15-20 percig pirítjuk.

    Azalatt, amíg sül a hústorony, a burgonyát megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük.

    Hideg vízzel átöblítjük, lehámozzuk és 4 darabba vágjuk. Bő,- forró olajban pár perc alatt pirosra sütjük. (fritőzben 190 fok, 5 perc)

    Forrón tálaljuk.

    Ünnepi asztalra főfogásként nagyon megállja a helyét és mivel elég gazdag és választékos étel, nagyon laktató! :)

    Tipp:

    A torony tartalma ízlés szerint bármi másra változtatható, itt maga a design a lényeg! Vegák elkészíthetik a zöldséges verzióban..

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá