Hozzávalók:
Körethez:
Elkészítése:
A tarja és a baromfihús szeletek mindkét oldalát megszórjuk a grill fűszerkeverékkel és egy serpenyőben az olíva olajban oldalanként pár perc alatt enyhén pirosra elősütjük és félretesszük.
A serpenyőből megmaradt olajat egy magasabb peremű tepsi aljára locsoljuk és egyenletesen eloszlatjuk benne.
Az elősütött tarját beletesszük a tepsibe és gusztán sorba tesszük, majd a többi hozzávalóval gondosan feltornyozzuk.
Jómagam ebben a sorrendben készítettem: tarja, füstölt szalonna, vöröshagyma, kaliforniai paprik, másik hússzelet, paradicsom, füstölt sajt, végül gomba
Az így feltornyozott adagok közepébe beleszúrjuk a bambusznyársakat, amik majd tartják, hogy sütéskor el ne dőljenek.
Ha kevésnek tűnik az olaj mennyisége a tepsi alján, meglocsoljuk még egy kevés olíva olajjal, a tetejét sózzuk és borsozzuk.
Előmelegített sütőbe téve 180 fokon (közepes lángon) sütjük kb. 1 órán át, majd kivesszük a sütőből és minden gombafej tetejére rácsorgatunk egy teáskanál kikevert tejfölt.
Feltekerjük a hőfokot 200 fokra (ill. magas lángra) és még 15-20 percig pirítjuk.
Azalatt, amíg sül a hústorony, a burgonyát megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük.
Hideg vízzel átöblítjük, lehámozzuk és 4 darabba vágjuk. Bő,- forró olajban pár perc alatt pirosra sütjük. (fritőzben 190 fok, 5 perc)
Forrón tálaljuk.
Ünnepi asztalra főfogásként nagyon megállja a helyét és mivel elég gazdag és választékos étel, nagyon laktató! :)
A torony tartalma ízlés szerint bármi másra változtatható, itt maga a design a lényeg! Vegák elkészíthetik a zöldséges verzióban..