Aszalt szilvás desszertkolbász szilva chutney-val recept
Hozzávalók:
Kolbászhoz:
- 1,5 kg kolbászhús (40 % szalonnával)
- 25 dkg mag nélküli aszalt szilva
- 1 dl siller, vagy száraz rozé bor
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet őrölt csillagánizs
- 1 kiskanál méz
- 1 csipet só
A chutney-hoz:
- 1 kg szilva
- 30 dkg barna cukor
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet chilipehely
- kevés reszelt gyömbér
- 1 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A kolbásznak valókat összegyúrjuk, de előtte az aszalt szilvát beáztatjuk a borba. Feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a kolbászhúshoz. Többször átgyúrjuk, majd kolbászbélbe töltjük, és kevés zsírt alá téve, sütőben kisütjük.
Ezalatt elkészítjük a chutney-t. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd lassú tűzön a cukorral, a fokhagymával együtt feltesszük főni. Megvárjuk, míg levet enged, ekkor beletesszük a fűszereket, és a bort. Kevés gyömbért is reszelünk hozzá, majd kevergetés mellett megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik.
A kisült kolbászkákat a még meleg chutney- val tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

