Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás desszertkolbász szilva chutney-val recept

Aszalt szilvás desszertkolbász szilva chutney-val
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kolbászhoz:

    • 1,5 kg kolbászhús (40 % szalonnával)
    • 25 dkg mag nélküli aszalt szilva
    • 1 dl siller, vagy száraz rozé bor
    • 1 csipet fahéj
    • 1 csipet őrölt csillagánizs
    • 1 kiskanál méz
    • 1 csipet só

    A chutney-hoz:

    • 1 kg szilva
    • 30 dkg barna cukor
    • 1 csipet fahéj
    • 1 csipet chilipehely
    • kevés reszelt gyömbér
    • 1 dl vörösbor
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A kolbásznak valókat összegyúrjuk, de előtte az aszalt szilvát beáztatjuk a borba. Feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a kolbászhúshoz. Többször átgyúrjuk, majd kolbászbélbe töltjük, és kevés zsírt alá téve, sütőben kisütjük.

    Ezalatt elkészítjük a chutney-t. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd lassú tűzön a cukorral, a fokhagymával együtt feltesszük főni. Megvárjuk, míg levet enged, ekkor beletesszük a fűszereket, és a bort. Kevés gyömbért is reszelünk hozzá, majd kevergetés mellett megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik.

    A kisült kolbászkákat a még meleg chutney- val tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá