Aszalt szilvás desszertkolbász szilva chutney-val recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Kolbászhoz:
- 1,5 kg kolbászhús (40 % szalonnával)
- 25 dkg mag nélküli aszalt szilva
- 1 dl siller, vagy száraz rozé bor
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet őrölt csillagánizs
- 1 kiskanál méz
- 1 csipet só
A chutney-hoz:
- 1 kg szilva
- 30 dkg barna cukor
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet chilipehely
- kevés reszelt gyömbér
- 1 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A kolbásznak valókat összegyúrjuk, de előtte az aszalt szilvát beáztatjuk a borba. Feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a kolbászhúshoz. Többször átgyúrjuk, majd kolbászbélbe töltjük, és kevés zsírt alá téve, sütőben kisütjük.
Ezalatt elkészítjük a chutney-t. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd lassú tűzön a cukorral, a fokhagymával együtt feltesszük főni. Megvárjuk, míg levet enged, ekkor beletesszük a fűszereket, és a bort. Kevés gyömbért is reszelünk hozzá, majd kevergetés mellett megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik.
A kisült kolbászkákat a még meleg chutney- val tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.