Aszalt szilvás desszertkolbász szilva chutney-val

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Kolbászhoz:

  • 1,5 kg kolbászhús (40 % szalonnával)
  • 25 dkg mag nélküli aszalt szilva
  • 1 dl siller, vagy száraz rozé bor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet őrölt csillagánizs
  • 1 kiskanál méz
  • 1 csipet só

A chutney-hoz:

  • 1 kg szilva
  • 30 dkg barna cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet chilipehely
  • kevés reszelt gyömbér
  • 1 dl vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A kolbásznak valókat összegyúrjuk, de előtte az aszalt szilvát beáztatjuk a borba. Feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a kolbászhúshoz. Többször átgyúrjuk, majd kolbászbélbe töltjük, és kevés zsírt alá téve, sütőben kisütjük.

Ezalatt elkészítjük a chutney-t. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd lassú tűzön a cukorral, a fokhagymával együtt feltesszük főni. Megvárjuk, míg levet enged, ekkor beletesszük a fűszereket, és a bort. Kevés gyömbért is reszelünk hozzá, majd kevergetés mellett megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik.

A kisült kolbászkákat a még meleg chutney- val tálaljuk.