Arany bundában sült karajszelet recept
Hozzávalók:
- 8 kisebb, vékony karajszelet
- 1 csapott kk só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- kb. 6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 3 púpos tk mustár
- 4 jó púpos ek tejföl
- 3 púpos ek liszt
Elkészítése:
A megtisztított karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.
Egy tálba mérjük a lisztet a forgatáshoz, egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.
Két tojást egy kisebb edénybe ütünk, amit a sóval, borssal, mustárral, tejföllel, végül a liszttel simára keverjük. A massza a sűrű palacsinta tésztára hasonlít.
Ha már jó forró az olaj, akkor a szeleteket előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután a forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép arany barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Az olajból kiemelt hús bundája keménynek tűnik, de érdemes fedeles jénai edénybe rakni, mert szépen megpuhul a bunda, a hús is puhul még, és el sem hűl addig, míg az utolsó szelet is kisül.
Tipp:
Ma ismét bundás hús készült ebédre. Mivel a mustár nagy családi kedvenc, ezért ez került bele bőven. A kisült hús nagyon finom, puha, szaftos az aranyló bunda alatt, amin épp kellemesen érezhető a mustár. Férjem szerint olyan, mintha a hús lenne maga mustárral pácolva, és nem is a bunda ízesítve.
Családi kérésre hagymás, paprikás krumpli lett a kísérője.
A arany bundában sült karajszelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 11 g