Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angol húsos táska recept

Angol húsos táska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 200 g tk tönkölybúza liszt (127,8 g CH)
    • 100 g graham liszt (60 g CH)
    • 100 g búza finomliszt (75,4 g CH)
    • 250 g margarin
    • 1 tk só
    • 50 ml víz

    A töltelékhez:

    • 500 g darált sertéshús
    • 1 fej vöröshagyma (90 g-7,47 g CH)
    • 1 gerezd fokhagyma (1,31 g CH)
    • 1 kis konzerv sűrített paradicsom (70 g-os)
    • 2 ek olíva olaj
    • rozmaring
    • 2 babérlevél
    • bors

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A tésztához a liszteket és a sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojással és a vízzel az egészet jól összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük.

    A húsos raguhoz az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Pár perc után hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a rozmaringot és a babérlevelet is, és készre főzzük. Amíg a tésztával dolgozunk félretesszük hűlni.

    A tésztát lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Minden kis tésztakorong közepére egy szűk evőkanálnyit halmozunk a már kihűlt húsból, kettéhajtjuk és a szélét villával jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

    Egy tojást villával felverünk és megkenjük vele a táskákat, a tetejüket pedig szezámmaggal megszórjuk.
    170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.

    Tálalhatjuk párolt zöldségekkel, de magában is megállja a helyét.

    Tipp:

    Így elkészítve a táskákban összesen 271,98 g CH van. Nekem 34 db lett, így egy darabra 7,99 g CH jut.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá