Angol húsos táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g tk tönkölybúza liszt (127,8 g CH)
- 100 g graham liszt (60 g CH)
- 100 g búza finomliszt (75,4 g CH)
- 250 g margarin
- 1 tk só
- 50 ml víz
A töltelékhez:
- 500 g darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma (90 g-7,47 g CH)
- 1 gerezd fokhagyma (1,31 g CH)
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom (70 g-os)
- 2 ek olíva olaj
- rozmaring
- 2 babérlevél
- só
- bors
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
A tésztához a liszteket és a sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojással és a vízzel az egészet jól összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük.
A húsos raguhoz az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Pár perc után hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a rozmaringot és a babérlevelet is, és készre főzzük. Amíg a tésztával dolgozunk félretesszük hűlni.
A tésztát lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Minden kis tésztakorong közepére egy szűk evőkanálnyit halmozunk a már kihűlt húsból, kettéhajtjuk és a szélét villával jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Egy tojást villával felverünk és megkenjük vele a táskákat, a tetejüket pedig szezámmaggal megszórjuk.
170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
Tálalhatjuk párolt zöldségekkel, de magában is megállja a helyét.
Tipp:
Így elkészítve a táskákban összesen 271,98 g CH van. Nekem 34 db lett, így egy darabra 7,99 g CH jut.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »