Angol húsos táska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g tk tönkölybúza liszt (127,8 g CH)
- 100 g graham liszt (60 g CH)
- 100 g búza finomliszt (75,4 g CH)
- 250 g margarin
- 1 tk só
- 50 ml víz
A töltelékhez:
- 500 g darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma (90 g-7,47 g CH)
- 1 gerezd fokhagyma (1,31 g CH)
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom (70 g-os)
- 2 ek olíva olaj
- rozmaring
- 2 babérlevél
- só
- bors
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
A tésztához a liszteket és a sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojással és a vízzel az egészet jól összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük.
A húsos raguhoz az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Pár perc után hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a rozmaringot és a babérlevelet is, és készre főzzük. Amíg a tésztával dolgozunk félretesszük hűlni.
A tésztát lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Minden kis tésztakorong közepére egy szűk evőkanálnyit halmozunk a már kihűlt húsból, kettéhajtjuk és a szélét villával jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Egy tojást villával felverünk és megkenjük vele a táskákat, a tetejüket pedig szezámmaggal megszórjuk.
170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
Tálalhatjuk párolt zöldségekkel, de magában is megállja a helyét.
Tipp:
Így elkészítve a táskákban összesen 271,98 g CH van. Nekem 34 db lett, így egy darabra 7,99 g CH jut.