Ananászos sertéssült recept

Hozzávalók:
- 1 kg. füstölt karaj
- 1 babérlevél
- 60 dkg. Ananászkarika (konzerv)
- 10-15 szem szegfűszeg
- 10-10 dkg. karotta, zeller, fehérrépa
- 2,5 dl. fehérbor
- 3 ek. barnacukor
- olaj
- egy kevés kakukkfű
Elkészítése: A húst hidegvízben a babérlevéllel, és kakukkfűvel feltesszük főni. Mikor a hús már majdnem puha kivesszük és hagyjuk kihűlni. A répaféléket kis kockákra daraboljuk. A félbe vágott ananász szeletekkel beterítjük a húst, fogpiszkálóval rá is tűzzük őket. Az ananász szeleteket, megtűzdeljük szegfűszeggel. A répaféléket forró olajba világosra pirítjuk, felöntjük borral, rövid lére forraljuk, és rátesszük a megtűzdelt húst. Előmelegített sütőbe 30-40 percig sütjük. Ha elkészült, felszeleteljük, a mártást zsírtalanítjuk, és külön szervírozzuk. Burganyapürével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »